لوله کشی رفت و برگشت شوفاژ

لوله کشی رفت و برگشت شوفاژ به منظور گرمایش آپارتمانها , ساختمان های مسکونی ,تجاری , اداری و صنعتی  انجام میگیرد. در حال حاضر به صورت استاندارد از لوله کشی شوفاژ دو لوله ای رفت و برگشت برای گرمایش محیطی استفاده میشود . لوله کشی تک لوله ای نیز در گذشته بکار گرفته میشد , که به دلیل عدم گردش مناسب سیال در سیستم تقریبا منسوخ شده است .

در لوله کشی شوفاژ انتقال گرما از یک منبع تولید آب گرم شوفاژ به یک یا چند محیط مجزی صورت میگیرد , و در آن محیط گرما توسط رادیاتور ,پنل و یا لوله های گرمایش از کف به فضای پیرامون مبادله حرارتی انجام داده و هوای اطراف را گرم میکند و لوله آب برگشت دوباره به موتورخانه یا پکیج بازگشته و این سیرکولاسیون ادامه پیدا میکند.

در لوله کشی شوفاژ دو لوله که احتمالا به طور موازی با هم حرکت میکنند در مسیر گشته در محیطهای ساختمانی لوله رفت و برگشت شوفاژ هرکدام یک شیرفلکه قطع کن مخصوص برای کنترل ,قطع کردن و کم و زیاد کردن دارند.

در سیستم شوفاژمنبع ایجاد گرما معمولا موتورخانه شوفاژ و پکیج شوفاژ دیواری و زمینی میباشد.

البته لوله کشی در هر دو سیستم تا حدودی یکسان میباشد, اما در لوله کشی پکیج که معمولا برای واحدهای آپارتمانی مجزا طراحی شده ,لوله کشی شوفاژ باید با ملاحظه بیشتری انجام شود, زیرا به علت ضعیف بودن پمپاژ و چرخش آب در پکیج باید سایز لوله های استفاده شده تا حدی قوی تر باشند تا در گرم کردن محیط اصطلاحا کم نیاورد.

 

لوله کشی شوفاژ رادیاتوری

در لوله کشی رادیاتوری وسیله گرمایی اغلب رادیاتور میباشد , که در برخی ساختمانها از سیستم گرمایش از کف نیز استفاده میشود.

سیستم گرمایش از کف با گردش لوله ها در کف آپارتمانها و واحدهای تجاری هوای محیط را گرم میکند.

که البته مزایا و معایبی نیز دارد که در صفحات دیگر به تفضیل در مورد لوله کشی گرمایش کفی توضیح داده شده است.

در لوله کشی اندازه و قطر لوله ها به تعداد رادیاتورها, زیربنا و مساحت آپارتمان و سیستم حرارت مرکزی موجود بستگی دارد.

در برخی ساختمانها بنا به اجبار لوله کشی شوفاژ روکار انجام میشود که در این نوع لوله کشی شوفاژ, لوله ها آشکار بوده و در امتداد قرنیزها میگردد و به رادیاتورها انشعاب میدهد. لوله کشی شوفاژ روکار به خاطر در معرض دید بودن باید بسیار با سلیقه انجام شود تا زیبایی بصری بیشتری داشته باشد.

از اینرو بهتر است لوله کشی  روکار با لوله های حدالامکان ظریف و البته پاسخگوی نیاز ساختمان انجام شود.